top of page
Keresés
  • Szerző képeJudit Várhelyi

Hold a felhők felett

Nyárbúcsúztató ikebana a Hopp Múzeumban


Nyár elején találkoztam először Minával és Johnnal, és rögtön elhatároztuk, hogy amint alkalom adódik rá, készítünk együtt egy nagyobb léptékű ikebana kompozíciót. Végül a Hopp Múzeum Hold a felhők felett kiállítása adott erre lehetőséget.

A szeptemberi Kulturális Örökség Napjai alatt még olyan szép, meleg, koranyári időnk volt, hogy szabadtéri virágkompozíciót tudtunk készíteni a múzeum előkertjében, a kőből készült pagoda elé.


Az ikebana általában 'titokban' készül; a nézők már csak a kész művel találkoznak. Most arra gondoltunk, hogy mi lenne, ha a teljes munkafolyamat végig szemmel kísérhető lenne a délelőtt folyamán.
Nyitáskor, reggel 10-kor kezdtünk hozzá és szép nyugodtan, meg-megállva, a látogatókkal elbeszélgetve dolgoztunk. Délre éppen elkészültünk, elcsomagoltuk a szerszámokat, és elmentünk ebédelni. Ideje volt már pihenni.


Délután sokan megálltak kérdezni, beszélgetni velünk; gyorsan elszaladt a nap.


Októberben a Füvészkertben lesz közös kiállításunk, ahol már Mina is csatlakozik hozzánk. Practice run...John McDonald skót virágkötő, aki jelenleg Magyarországon él. Több mint hét éve tanulja az Ikebanát, és képesítést szerzett a tanításra. "Az Ikebana egy csodálatos módja annak, hogy kapcsolatba kerüljünk a természettel, és hogy a virágokat és a szezonalitást bevigyük az életünkbe”.


Hold a felhők felett kiállitás

Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum

Kiállítás: 2023. szeptember 16-17

https://hoppmuseum.hu

5 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page